Ötmilliárdos fejlesztéssel válhatott „okosüzemmé” a CE Glass Szeged határárban

Közel 5 milliárd forint összköltségű beruházást valósított meg Szeged határában lévő gyártóbázisán a CE Glass üvegfeldolgozó vállalat. A komplex fejlesztések által közelebb kerülhetett a cég afelé, hogy „okos” üzemmé váljon. Az Európai Unió és a Magyar Állam 2,4 milliárd forint feltételesen visszatérítendő támogatást adott ehhez, tudtuk meg a cég közleményéből.

A CE Glass új, nagyobb kapacitású és jobb minőségű termelőeszközöket, hatékonyságnövlő új üzemi berendezéseket, valamint több élvonalbeli technológiai megoldást – szenzortechnológia, mesterséges intelligencia, Ipar 4.0 – integráló minőségellenőrző eszközöket szerzett be. A projekt keretében a szatymazi Green Business Ipari Park területén egy több mint 8 ezer négyzetméter területű, megújuló energiaforrást alkalmazó technológiával felszerelt csarnok is felépült.

Az 1989-ben, Szegeden alapított vállalat nyílászárókhoz, belsőépítészeti megoldásokhoz, építőipari projektekhez készít építészeti síküveget. Az 5 milliárdos projektbe többek között az üvegipari élvonalbeli pozíciójuk megőrzéséért vágtak bele. A vállalat jelenleg a szomszédos országokon túl Franciaországba, Spanyolországba és Németországba is exportál, a beruházásnak köszönhetően pedig mind az értékesítési volumen növelésére, mind az exporttevékenység bővítésére lehetőség nyílik.

Az új termelőeszközök korábban nem gyártott építészeti síküveg-termékek előállítását teszik lehetővé. Az új üzemi berendezések pedig hozzájárulnak a mai modern intelligens ellátási lánc létrehozásához, ami növelni fogja gyártási hatékonyságukat. A beszerzett minőségellenőrző eszközök pedig az ipar 4.0-s elveknek megfelelő technológiai megoldásokkal működnek, ilyen például a szenzortechnológia.

„Ezzel újabb lépést tettek afelé, hogy egy »okosüzemmé«, a jövő gyárává fejlesszék üvegfeldolgozó bázisukat”, fogalmaz a közlemény.

A több mint 8 ezer négyzetméteres, új csarnokrészt megújuló energiaforrást alkalmazó technológiával szerelték fel. A fejlesztés hozzájárul a vállalat stratégiai és üzleti terveinek, törekvéseinek megvalósításához, miközben növeli a Szegeden indult vállalat értékét, közölték.

Forrás: szegeder.hu

Keresés