Szegeden nyit mérnöki szolgáltatóközpontot a Lightware Vetítéstechnikai Zrt.

A Facebook, a Netflix, a Google és a Microsoft beszállítójaként is ismert Lightware Vetítéstechnikai Zrt. Budapesten már meglevő kutatás-fejlesztési központját bővíti, Szegeden pedig új szolgáltatóközpontot alakít ki, amellyel 43 új, felsőfokú végzettséget igénylő fejlesztőmérnöki munkahelyet teremt.

A pénteki bejelentésen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter elmondta: ezt az igen magas hozzáadott értékű és a gazdaság dimenzióváltását is elősegítő, kilencmilliárd forint értékű beruházást a kormány 2,4 milliárd forinttal támogatja.

A cég történetéről röviden: a Lightware Kft.-t 1998-ban négy műszaki egyetemista alapította. Ekkor még összesen két alkalmazottal működött a vállalkozás, és akkoriban projektorokat illetve plazmatévéket javítottak, szereltek, később már rendszereket is telepítettek. Ma már több száz termékes portfólióval rendelkeznek; fő profiljuk az elektronikai kutatás-fejlesztés, valamint saját fejlesztésű termékeik gyártása. Jelenleg több saját Lightware kereskedelmi irodával, illetve disztribúciós partnerrel rendelkeznek szerte a világon.

Immár 25 éve működnek Európa szívében, professzionális AV termékeket gyártva, az ügyfelek elvárásain túlmutató megoldásokat kínálva, amely kiemelkedő mértékű ügyfélszolgálattal és támogatással párosul.

Világszínvonalú szaktudásukat az audiovizuális technológia terén kamatoztatják, hogy ügyfeleik számára a lehető legjobb megoldásokat nyújthassák. Vezérgondolatuk, hogy a technológiának észrevétlenül kell támogatnia az emberek munkáját.

A cég, amelynek csaknem teljes bevétele az exportpiacokról származik, mindig is figyelmet fordított arra, hogy a fejlesztési tevékenységeit Magyarországon tartsa, a körülbelül négyszáz foglalkoztatottjából így több mint háromszázan hazánkban dolgoznak, és a szám most tovább nő.

Forrás: investinszeged.hu

Keresés