Elkészült a kóser vágóhíd Csengelén

Mintegy 3 milliárd forint értékű beruházással létesített baromfi, elsősorban hízott liba feldolgozó üzemet a Quality Poultry. A Csongrád megyei Csengelén felépült zöldmezős kóser üzem elsősorban exportra termel majd, kapacitása napi 2400 liba feldolgozása, a vágást pedig izraeli szakemberek felügyelik.

A közvetett módon az EMIH Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség többségi tulajdonában álló Quality Poultry Kft., a Csongrád megyei Csengele településen, a volt konzervgyár területén épített egy teljesen új kóser baromfi (elsősorban liba) vágóhidat. A libatenyésztéssel foglalkozó beszállítók közelében megépült vágóhíd elsősorban export célra állítja majd elő a termékeit, melyek feldolgozottsági fokát a vágóhíd további fejlesztésével tervezik növelni.

A most átadott első lépcsőben a vágóhíd, a gépsor, illetve a kiszolgáló épületeknek a megépítése és beüzemelése, valamint az üzem működéséhez szükséges kiegészítő beruházások valósultak meg, melyek eredményeként darabolt, hűtött és mélyhűtött libamáj termékek készülnek majd, a legszigorúbb kóser kritériumok szerint. A napi 2400 darabos kapacitás döntő része exportra kerül, 80%-ban Izraelbe, de további fontos célországok Franciaország, Belgium és Kanada.

Forrás: hipa.hu

Keresés