Rólunk

Végtelen lehetőségek tárháza Európa szívében

Ezúton engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét Magyarország déli tájain fellelhető páratlan befektetési lehetőségekre. Csongrád megye elkötelezetten támogatja a térség beruházásösztönzését, amelyben az Ön megbízható üzleti partnere kíván lenni. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a legszükségesebb információkat, amelyek a magyar üzleti környezettel, a befektetési lehetőségekkel és az elérhető állami támogatásokkal kapcsolatosak.

Szolgáltatások befektetőknek

One Stop Shop Services

Egy új vállalkozás alapítása nem ütközik leküzdhetetlen akadályokba, ugyanakkor minden egyszerűbb és gyorsabb, ha elfogadja segítségünket, hiszen első kézből értesülhet a helyi ügyintézés minden lépéséről. Szolgáltatásunk széles köre végig kíséri Önt az egész beruházási folyamaton keresztül.

Befektetők útmutatója

Amennyiben mellettünk dönt és Csongrád megye területén kívánja megvalósítani beruházási programját, úgy mi hosszú távú tanácsadó szolgáltatásokkal látjuk el Önt, annak érdekében, hogy segítsünk a további beruházások és fejlesztési lépések tekintetében.

Beruházási támogatások

A környező országok sorából hazánkat kiemelkedő elkötelezettsége a kkv-k és nagyvállalatok versenyképességének növelése irányába emeli ki. Annak érdekében, hogy ezt hatékonyan tudja megvalósítani a támogatások széles spektrumát bocsátja a befektetők részére, amelyek visszatérítendő és vissza nem térítendő támogatási csomagokat tartalmaznak.

Befektetési lehetőségek

Csongrád megyében az alábbi tevékenységek meghatározóak: élelmiszeripar, kenderipar, tudásipar és az ELI, járműipari tevékenység, megújuló energia hasznosítás, információs és kommunikációs technológia, turizmus

Elhelyezkedés

A tradíció és innováció szimbiózisának tökéletes megtestesítője

Hazánkat 19 megye alkotja, amelyek közül Csongrád megye az ország déli része által kínált kedvező földrajzi adottságokkal rendelkezik Románia és Szerbia szomszédságában. Székhelye Szeged, amely idén (2017 első negyedévében) elnyerte a 3. legnépszerűbb hazai turisztikai városnak járó elismerést, emellett a 3. legnépesebb város is a maga 162 000 fős lakosságával. Csongrád megye közel 404 459 embernek nyújt otthont a 2016-os adatok alapján.

Hírek

Elkészült a kóser vágóhíd Csengelén

Mintegy 3 milliárd forint értékű beruházással létesített baromfi, elsősorban hízott liba feldolgozó üzemet a Quality Poultry. A Csongrád megyei Csengelén felépült zöldmezős kóser üzem elsősorban exportra termel majd, kapacitása napi 2400 liba feldolgozása, a vágást pedig izraeli szakemberek felügyelik.

Kakas Béla: Csongrád megye Európa kapuját jelentheti a kínai partnerek számára

„A 40 millió lakosú Shaanxi tartomány gazdasági szakemberei és politikai szereplői látnak fantáziát a hozzájuk képes kicsi, 400 ezer lakosú Csongrád megyében, hiszen geopolitikai adottságunk, azaz a hármashatár Európa kapuját is jelentheti a kínai partnerek számára” – fejtette ki Kakas Béla közgyűlési elnök kínai látogatásáról a SZEGEDma.hu-nak.

Ünnepélyes keretek között nyitották meg a szegedi lézeres kutatóközpontot

Ünnepélyes keretek között nyitották meg a szegedi lézeres kutatóközpont, az ELI-ALPS épületkomplexumát kedden délelőtt. A rendezvényen Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Lehrner Lóránt, az ELI-HU Nonprofit Kft. ügyvezetője köszöntötte a résztvevőket, majd Krausz Ferenc professzor, a garchingi Max Planck Kvantumoptikai Intézet igazgatója tartott előadást.

Befektetésösztönzési kataszter és statisztika

Oktatás

Olyan hosszú távú befektetés, amely meghatározza a jövőnket

Az oktatás minden értelemben alapvető tényező a fejlődésben. Egyetlen ország sem tud elérni fentartható gazdasági növekedést, anélkül, hogy ne fektetne be a humán erőforrás fejlesztésébe. Ez egyértelműen javítja az életminőséget és kiterjeszti pozitív hatását az egyénekre és az egész társadalomra is. További jótékony hatása az egyének termelékenységének és kreativitásának a növelése, amelyek üzleti és technikai újításokban öltenek testet.

Kapcsolat

Kakas Béla

elnök
Csongrád Megyei Közgyűlés

+36 62 886-830

elnok@csongrad-megye.hu

Vadász Csaba

főjegyző
Csongrád Megyei Önkormányzati Hivatal

+36 62 886-840

fojegyzo@csongrad-megye.hu

Gyarmati Zoltán

projektmenedzser
Csongrád Megyei Önkormányzati Hivatal

+36 62 886-840

gyarmati@csongrad-megye.hu

A honlap az Európai Unió Európai Szociális Alapjának támogatásával valósult meg.


© 2017 Csongrád Megyei Önkormányzat. Minden jog fenntartva.

Keresés